mfvu-bestuur-2013MFVU bestuur 2013De Medische Faculteitsvereniging aan het VU medisch centrum is op 8 oktober 1951 opgericht voor geneeskunde studenten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

De MFVU heeft drieeëntwintig verschillende commissies onder zijn hoede, die allemaal hun eigen activiteiten organiseren; van het gala tot een sportdag, van een buitenlandse reis tot een themafeest, van een liftwedstrijd tot een gezamenlijk geneeskundefeest met andere faculteiten. Ook heeft de MFVU haar eigen faculteitsblad, InVUus, en haar eigen jaarlijkse almanak.

Behalve de activiteiten voor de leden, maakt de MFVU zich sterk met betrekking tot het onderwijs binnen het VUmc-compas. Hiervoor zit in het bestuur de onderwijscontactpersoon, die zitting heeft in het FSO (facultair studenten overleg) en die meehelpt het Studentenforum te organiseren.

De MFVU heeft ook de organisatie van de introductie, van de nieuwe eerstejaars, onder zijn hoede. Het bestuur zal zich geheel inzetten om te zorgen dat de aankomende studenten een goede en prachtige start van een mooie studententijd zullen hebben.

Tot slot verzorgt de MFVU op de faculteit de verkoop van boeken, syllabi, klappers en instrumenten. Kortom, we zijn een zeer veelzijdige vereniging.

Wat is de rol van het bestuur hier in? Als bestuur zorgen wij voor het reilen en zeilen van de vereniging. We ondersteunen en adviseren de commissies, onderhouden contact met het ziekenhuis, de faculteit, het onderwijsinstituut, zusterverenigingen, en de andere organisaties van de faculteit: de SR, de IFMSA, de JVC, de Co-Raad, deOpleindingscommissie en de onderwijs assessor.

En, nog belangrijker, wat kan de MFVU jou bieden? Natuurlijk onze mooie en leuke activiteiten, je kan je boeken bij ons kopen, en we proberen zoveel mogelijk te betekenen voor de studenten op onderwijsgebied.

Mocht je dat niet genoeg vinden, en wil je zelf wat organiseren, of heb je leuke ideeën voor activiteiten, loop dan gerust langs de MFVU-kamer of stuur even een mailtje. Je kan ons ook elke woensdag vinden op de borrel in PubMed, onze eigen MFVU-bar, die vanaf 15.30 uur open is.
We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen, dus tot dan!

Met vriendelijke groeten,
h.t. Winkelcoördinator der M.F.V.U.